preloadc4ddc14f59911e8615f99ad4d29840e1

Sådan fungerer vi

Introduktion

En simpel søgning på KAYAK gennemsøger priser fra hundredvis af rejsesites på få sekunder. Uanset om du er på udkig efter fly, hoteller, udlejningsbiler eller pakkerejser, indsamler vi tilbud på tværs af nettet og samler dem på ét sted. Sammenlign de forskellige muligheder for fly, hoteller, udlejningsbiler og pakkerejser, og vælg, hvor du vil booke – uanset om det er direkte hos flyselskabet, hotellet, biludlejningsfirmaet eller et andet rejseselskab.

Priserne bliver hentet direkte hos rejsesiderne og bliver samlet i en oversigt, uden der opkræves gebyrer fra KAYAK. Når du har valgt dit foretrukne tilbud, er det udbyderen af tilbuddet, der betaler os for, at vi videresender dig til deres website eller hjælper dig med at booke hos dem. Dette gør vores service helt gratis for brugere.

En anden måde, vi tjener penge på, er ved at vise rejserelaterede reklamer på vores side. Hvis du klikker på en annonce, bliver vi i nogle tilfælde betalt for dette klik af afsenderen af annoncen.

Vi er ikke et rejsebureau, sælger ikke flybilletter eller foretager reservationer og er ikke involveret i betalingen. Når du vælger at reservere en rejse, forlader du vores website. Tjek venligst detaljerne og betingelserne på rejsesitet, før du gennemfører reservationen.

Sådan anbefaler vi indhold og viser resultater.

Vores anbefalingssystemer

Vi bruger anbefalingssystemer på vores websites til at hjælpe dig med at finde indhold, som vi tror, du vil synes om, ved at vægte faktorer såsom, hvor vi tror, du er (baseret på dit valgte sprog, din valgte valuta, IP-adresse eller den hjemmelufthavn, du har angivet), hvad du fortæller os i søgeformularen (afrejselufthavn, destination, datoer, antal gæster osv.), prisen på tilbud og populariteten af destinationer eller tilbud, og nogle gange vores forventede indtægter. Hver faktor kan være mere (eller mindre) vigtig i forskellige tilfælde, afhængigt af hvad vi mener har størst potentiale for at generere indhold, der er relevant for dig.

På vores landingssider finder du for eksempel en række anbefalingssystemer, herunder:

“Sammenlign med [vores brand]”: Andre websites, du kan bruge til at søge efter rejser, anbefalet på basis af rejsens udgangspunkt/destination og vores forventede indtægter.

“Udforsk verden fra”: Destinationer, du måske gerne vil rejse til fra din nuværende placering, baseret på din hjemme- eller afrejselufthavn, søgedatoer, priser på flyrejser til destinationerne og deres popularitet.

“Hop på, hop af”: Destinationer, du kan flyve direkte til, baseret på din hjemme- eller afrejselufthavn, direkte ruter, der er tilgængelige derfra i den næste måned, og disse destinationers popularitet.

“Overnatninger i nærheden af dig”: Billig indkvartering i dit område eller på din destination.

“Udforsk en række forskellige overnatningssteder”: Indkvartering i dit område eller på din destination grupperet efter typer af overnatning.

“Favorithoteller over hele verden”: Hoteller, du måske har lyst til at besøge, der hentes på skift fra en manuelt udvalgt liste.

“Kør omkring i”: Billige lejebiler grupperet efter bilkategorier baseret på din søgte destination og dine datoer.

“Din ønskeliste begynder her”: Destinationer, du måske vil gemme på din ønskeliste, baseret på din hjemme- eller afrejselufthavn og populære destinationer at rejse til derfra.

“Explore” giver dig mulighed for at søge efter flydestinationer efter budget og varighed, som standard baseret på billige tilbud fundet af andre brugere og rangeret efter pris.

“KAYAK-assistenten” giver dig mulighed for at bruge AI til at spørge efter fly, der matcher bestemte kriterier. Den vil matche den fritekst, du har indtastet, med tilgængelige filtre og anvende disse filtre.

“Anbefalede filtre” vil give dig personligt anbefalede filtre baseret på din tidligere brugeradfærd og/eller konteksten for de steder, der søges efter, samt dine søgeparametre (f.eks. datoer, antal passagerer, billetklasse). Dette kan også omfatte populære filtre for et givet sted baseret på brugen på vores websites, da vi mener, at brugerne måske ønsker at genbruge visse filtre baseret på deres præferencer på tværs af flere søgninger inden for et brancheområde.

Vores søgeresultater for rejser er også et anbefalingssystem, så tjek alternativerne for rangeringen for hver kategori nedenfor:

Fly

Bedst

Et billigt tilbud er ikke nødvendigvis det bedste. Som standard rangeres fly ud fra at give dig det bedste kompromis mellem pris og bekvemmelighed, baseret på faktorer som flyrejsens varighed, pris, afstand mellem afrejseslufthavn og destination, antal rejsende og hvordan du startede din søgning, samtidig med at der anvendes en strategi for mangfoldighed i resultaterne for at give dig en række mulige flyselskaber og tidspunkter på dagen. Faktorernes relative betydning er specifik for hvert sæt af søgeresultater, f.eks. vil prisen være mindre relevant, hvis den billigste flyvning kun er en anelse billigere, men meget længere end den hurtigste flyvning. Vi mener, at disse parametre og deres vægtning bidrager til at vise mere relevante søgeresultater til brugerne, da besparelserne på den billigste flyvning muligvis ikke retfærdiggør de besvær, der følger med, såsom en lang mellemlanding.

I tilfælde af, at flere bookingmuligheder har den samme pris for den samme flyrejse, vil rækkefølgen af bookingmulighederne hovedsageligt være baseret på klikrate og omkostninger pr. klik. Nogle gange vurderer vi også kvaliteten af den service, du får fra en udbyders website. Vi fremhæver ting som en udbyders booking- eller bagagegebyrer, så du har den samlede pris, når du sammenligner dine muligheder. Og hvis en udbyder ikke er åben omkring sine gebyrer og dermed gør sine priser mindre tydelige, anbefaler vi dem som udgangspunkt ikke.

Vi viser tilbud fra mange forskellige kilder, herunder flyselskaber, rejsesøgemaskiner, globale distributionssystemer, rejseadministrationsselskaber og online rejsebureauer, men vores resultater afspejler måske ikke altid alle tilgængelige tilbud.

Billigst

Leder du efter den laveste pris? Det kan vi hjælpe med. Du kan sortere tilbuddene efter pris, og få hurtig adgang til de billigste tilbud.

Af og til vil det samme tilbud være tilgængeligt på flere udbyderes sider. Priserne vises i en oversigt, men vi fremhæver én hovedudbyder baseret på faktorer såsom popularitet eller vurderinger. Udbydere kan også være fremhævede, hvis de betaler mere for de klik, de får.

Overnatning (hoteller og andre overnatningsmuligheder)

Vi benytter interne algoritmer til at rangere ejendomssøgeresultater og til at sortere udbydere af bookingmuligheder i et givent ejendomssøgeresultat. For at holde det visuelt enkelt, runder vi altid prisen op til det nærmeste hele tal.

For rangering af ejendomsresultaterne: som standard rangordnes resultaterne efter vores algoritme “anbefalede”, som er baseret på nogle få hovedparametre: pris, gæstevurderinger og popularitet (målt i klik). Den relative betydning af parametrene er specifik for hvert sæt søgeresultater, f.eks. vil prisen være mindre relevant, hvis prisforskellen er meget lille. Vi tager også højde for det gennemsnitlige indtægtspotentiale for os fra hvert hotelresultat. Vi mener, at disse parametre prioriterer de mest relevante resultater for brugerne, samtidig med at de forbedrer vores indtægter. Vi bruger supplerende parametre såsom afstanden fra byens centrum og antallet af stjerner, som vi anser for mindre relevante og derfor vægter mindre. Derudover kan du sortere resultaterne efter pris, hotelklasse, gæstevurdering og afstand (fra destinationen i din søgning).

Af og til vil det samme tilbud være tilgængeligt på flere udbyderes sider. Vi fremhæver én primær udbyder baseret på faktorer som udbyderens pris sammenlignet med den billigste pris og det gennemsnitlige indtægtspotentiale for os fra hvert hotelresultat, dvs. at et tilbud kan blive rangeret højere, hvis vores forventede vederlag er højere, men ikke hvis det er væsentligt dyrere end de andre tilbud. Vores algoritmer kan skjule et eller flere tilbud, hvis de ikke er de billigste, og de påvirker vores eller vores partners indtægtsgenerering. Vi mener, at disse parametre giver en balance mellem resultaternes relevans for brugerne og forbedringen af vores indtægter. Hvis det billigste tilbud på et hotel ikke vises over knappen “Se tilbud” eller “Vælg”, kan du se det ved at kigge efter den pris, der er fremhævet med grønt. Rækkefølgen fremmer bonustilbud, hvis brugeren er logget ind.

Pris

Leder du efter den laveste pris? Det kan vi hjælpe med. Du kan sortere tilbuddene efter pris, og få hurtig adgang til de billigste og/eller dyreste tilbud – det er din rejse, så det er op til dig.

Billeje

Sorteringen “vores anbefaling” for billeje prioriteres hovedsageligt efter pris, indtægtspotentiale for os, generel klikpopularitet og populariteten for de forskellige bilklasser på hvert afhentningsted (f.eks. “SUV’er er mere populære end normalt på dette afhentningssted”). I nogle regioner tager vi også højde for gæstevurderingen for hvert udlejningsbureau og/eller tilbudsudbyderne. Faktorens relative betydning er specifik for hvert sæt af søgeresultater.

Af og til vil det samme tilbud være tilgængeligt på flere udbyderes sider. Vi fremhæver én primær udbyder baseret på faktorer som kundepopularitet eller -vurderinger. Udbydere kan også blive fremhævet, hvis de betaler mere for de klik, de får. Vores algoritmer kan skjule et eller flere tilbud, hvis de ikke er de billigste, og de påvirker vores eller vores partners indtægtsgenerering. Vi mener, at disse parametre giver en balance mellem resultaternes relevans for brugerne og forbedringen af vores indtægter. Hvis det billigste tilbud på en bil ikke vises over knappen “Se tilbud” eller “Vælg”, kan du se det ved at kigge efter den pris, der er fremhævet med grønt.

Pakkerejser

Standardsorteringen “Anbefalet” for resultaterne af pakkerejserne er hovedsageligt baseret på prisen, hotellets gæstevurdering og dets popularitet (målt i antal klik). Vi tager også højde for det gennemsnitlige indtægtspotentiale for os fra hvert feriepakkeresultat. Vi mener, at disse parametre prioriterer de mest relevante resultater for brugerne, samtidig med at de forbedrer vores indtægter.

Når det gælder feriepakker, lister vi vores resultater baseret på en intern algoritme, der balancerer priserne og vores indtægtspotentiale for de viste resultater.

Tog og bus

Afgangstidspunkt

Vi har sorteret resultaterne for tog og busser efter afgangstidspunkt for at gøre det nemmere at finde en rute, der passer til din tidsplan.

Billigst

Leder du efter den laveste pris? Du kan sortere tilbuddene efter pris, og få hurtig adgang til de billigste tilbud.

Vores tog- og buspriser inkluderer obligatoriske skatter og afgifter afhængig af lokation. Tjek, om der er yderligere gebyrer. Nogle partnere kan opkræve ekstra for service, bagage eller for visse betalingsmetoder.

Sådan får vi priserne.

Vi søger på tværs af hundredvis af rejse-, flyselskabs-, hotel- og biludlejningssider på samme tid. Vi stræber altid efter at vise de mest nøjagtige og aktuelle oplysninger, men der kan opstå unøjagtigheder. Nogle gange skyldes det, at udbyderens website ikke opdaterer deres beholdning hos os, at den ikke har forbindelse til vores website, eller at en anden rejsende allerede har booket dette tilbud. Sidstnævnte kan nogle gange ske, fordi vi lagrer resultater for at holde websitets hastighed oppe, så du ikke oplever ventetid. Hvis du og en anden rejsende f.eks. starter den samme søgning inden for det samme minut, vil vi højst sandsynligt vise jer begge de samme resultater. Som minimum skal vores udbyderes websites give os en opdateret prisopgørelse hver 24. time. Selvom vi søger på så mange websites som muligt, kan vi ikke søge på dem alle. Der er også tilfælde, hvor vi ikke viser resultaterne fra visse udbydere af tekniske eller kommercielle grunde, eller fordi vi kan se, at de har en negativ indvirkning på kundetilfredsheden.

Sådan får vi anmeldelser og modererer indhold.

Anmeldelser vises på vores side på flere forskellige måder. Vi viser anmeldelser og gæstevurderinger fra andre kendte rejsesites. Vi viser også anmeldelser fra brugere, der har foretaget en booking gennem vores platform, mens de er logget ind, eller som har indsendt deres rejseplan til os (læs mere om Trips her).

På vores website indsamler og viser vi anmeldelser på et par forskellige måder.

For flyrejser og billeje viser vi anmeldelser indsamlet direkte fra vores kunder, der har en bekræftet booking, mens vi for overnatninger viser anmeldelser fra både vores kunder og partnerwebsites. For anmeldelser indsamlet direkte fra vores kunder er det kun brugere, der har en konto hos os og accepterer at modtage e-mails fra os, der bliver kontaktet og bedt om at give en anmeldelse. Kunderne kan også skrive anmeldelser direkte på vores Trips-platform.

Kunden bliver først kontaktet, når reservationen er gennemført, hvilket sikrer, at vores anmeldelser indeholder førstehåndsviden og afspejler kundens personlige oplevelse. For flyrejser og billeje vælger brugeren en vurdering fra “ringe” til “enestående”. Vi konverterer derefter vurderingen til en talværdi på en skala fra 1 til 10 og vedhæfter den til en kvalitativ anmeldelse (hvis sådan en er blevet skrevet) for at lette sammenligning og evaluering. Vores metode eliminerer falske anmeldelser eller anbefalinger på sociale medier og er i stedet baseret på rigtige anmeldelser givet af verificerede kunder. For anmeldelser af overnatninger beregnes vores score ved at finde gennemsnittet af de anmeldelser, som vi indsamler, og de anmeldelser, som vores partnere indsamler.

Alle anmeldelser offentliggøres efter en automatisk kontrol af upassende sprogbrug. Uanset om de er positive eller negative, viser vi ikke eller fjerner anmeldelser, der overtræder vores retningslinjer eller vilkår for anmeldelsesudbydere, i lighed med vores brugervilkår, herunder anmeldelser, der indeholder eller henviser til (blandt andet):

  • Ulovlige aktiviteter;
  • Personlige eller følsomme oplysninger;
  • Skældsord, seksuelle referencer, hadefuld tale, diskriminerende bemærkninger, trusler osv.
  • Imitation;
  • Kommentarer, der ikke er relateret til emnet eller den tilsigtede brug af vores website, herunder kommentarer, der vedrører bookingoplevelsen i stedet for den relevante rejseoplevelse;
  • Spam og falsk indhold.

Og for at sikre, at anmeldelserne stadig er relevante, stopper vi muligvis med at vise anmeldelser, når de er tre år gamle, eller hvis der er sket et ejerskifte eller en anden større ændring såsom en renovering.

Vi kan også bede brugerne om at indsende rejsetips. Disse tips evalueres automatisk og vil ikke blive offentliggjort, hvis de ikke anses for at være tilstrækkeligt nyttige.

Vi fjerner også ulovligt indhold og anmeldelser, der ikke overholder ovenstående, efter manuel gennemgang af vores indholdsovervågningsteam på baggrund af en meddelelse, der er sendt til os via feedbackformularen.

Hvis vores beslutning om at fjerne indhold kan appelleres i henhold til artikel 20 i forordning (EU) 2022/2065, vil vi give en begrundelse for vores beslutning og oplysninger om, hvordan man indgiver en klage over beslutningen. Alle klager vil blive gennemgået manuelt af vores indholdsmodereringsteam i forhold til vores retningslinjer for indhold, og resultatet af gennemgangen vil blive meddelt klageren.

Hvis det viser sig, at en modtager af tjenesten ofte indleverer åbenlyst ulovligt indhold, eller hvis nogen ofte indsender meddelelser eller klager, der er åbenbart ubegrundede som beskrevet i artikel 23 i DSA, vil vi gennemgå sagen i overensstemmelse med artikel 23, stk. 3, i DSA, og hvis den gentagne overtrædelse bekræftes, vil vi henholdsvis udstede en advarsel til den pågældende person og suspendere vedkommende efter en forudgående advarsel. På nuværende tidspunkt forudser vi ikke sådanne tilfælde og vil give eksempler på de fakta og omstændigheder, som vi tager i betragtning, når vi vurderer, om en bestemt adfærd udgør misbrug samt varigheden af suspenderingen, hvis og når vi ser sådanne tilfælde.

Sådan samarbejder vi med andre selskaber.

Vi har kontraktlige partnerskaber med de fleste af de over 700 udbyderwebsites, der kan ses blandt vores resultater. Hvis du er et selskab, der er interesseret i at arbejde med os, henviser vi til vores kontaktside for partnere.

Udover disse partnerskaber er vores virksomhed en del af Booking Holdings Inc., der omfatter andre rejsesites såsom Booking.com, Priceline.com, Agoda.com, Rentalcars.com og Opentable.com.

Vi driver også en portfolio af metasøgningsbrands, herunder KAYAK, SWOODOO, checkfelix, momondo, Cheapflights, HotelsCombined og Mundi.