Privatlivspolitik

Gælder fra: 1. maj 2019

Denne privatlivspolitik beskriver, hvordan KAYAK Software Corporation og dets datterselskaber eller datterselskaber tilhørende vores moderselskab, Booking Holdings Inc., som vi driver (samlet “KAYAK,” “vi,” “vores” eller “os”) indsamler, bruger, behandler og deler personoplysninger. Denne politik gælder for besøgende og brugere (individuelt “dig”) på KAYAKs hjemmesider (herunder, men ikke begrænset til, KAYAK, momondo, HotelsCombined, SWOODOO, Cheapflights, checkfelix og Mundi), applikationer, konti på sociale medier og andre tjenester (samlet vores “services”). Du kan se den KAYAK-virksomhed, der hoster en specifik tjeneste og er ansvarlig for dine oplysninger i henhold til denne politik her. Bemærk, at din brug af vores tjenester er underlagt KAYAKs Vilkår og betingelser.

Som verdens førende søgemaskine til rejser giver KAYAK rejsende mulighed for at finde rejsetjenester og -produkter, der tilbydes af tredjeparter, såsom fly, overnatning, billeje, pakker og rejseforsikring. Dette omfatter deling af personoplysninger med tredjeparter, herunder rejsebureauer på nettet, hoteller, biludlejningskontorer, flyselskaber og andre (samlet “rejsepartnere”).

KAYAK er en del af Booking Holdings Inc. corporate group, som omfatter Booking.com, OpenTable, Priceline, Agoda og Rentalcars.com, (samlet “vores gruppevirksomheder”). I nogle tilfælde får vi personoplysninger fra vores gruppevirksomheder, og vi deler personoplysninger med vores gruppevirksomheder.

Få yderligere oplysninger om, hvilke oplysninger vi deler med tredjeparter og modtagerne af disse oplysninger, i afsnittet Sådan deler vi dine oplysninger i denne politik. Bemærk, at denne politik ikke dækker tredjeparters brug af personoplysninger eller deres tjenester, og vi er ikke ansvarlige for deres metoder i forbindelse med beskyttelse af personoplysninger.

Du kan have visse rettigheder eller muligheder, der relaterer til dine personoplysninger, herunder valgmuligheder i forbindelse med, hvordan vi deler dine personoplysninger med andre. Få yderligere oplysninger i afsnittet Dine muligheder og rettigheder i denne politik.

OVERSIGT

Oplysninger, som vi indsamler og anvender Når du bruger eller besøger vores tjenester, indsamler vi oplysninger direkte fra dig (f.eks. når du foretager en booking eller reservation). Vi kan også generere oplysninger om dig (f.eks. oplysninger om din enhed, mens du bruger vores mobilapp). I nogle tilfælde får vi også personoplysninger fra tredjeparter (f.eks. vores gruppevirksomheder, forretningspartnere, tredjepartshjemmesider, applikationer og tjenester og meget mere). Få mere at vide
Sådan bruger vi dine oplysninger Vi bruger dine oplysninger til at leverer vores tjenester, skræddersy din oplevelse, vise dig de bookinger og transaktioner, som du har foretaget med vores rejsepartnere via KAYAK og vores gruppevirksomheder, sende marketingsmateriale give dig mere relevante reklamer og tilbud, der kan være relevante for dig, og til andre formål, som er beskrevet nedenfor. Få mere at vide
Sådan deler vi dine oplysninger Vi deler dine oplysninger med vores rejsepartnere, med vores gruppevirksomheder, med andre forretningspartnere (herunder annoncører), med sociale netværkstjenester, med tredjepartstjenester eller applikationer, som du bruger til at logge på din KAYAK-konto, med tjenesteudbydere (herunder betalingskortbehandlere) og andre som beskrevet nedenfor. Vi deler oplysninger for at levere og forbedre vores tjenester, til vores egne markedsføringsformål, til at videresende tilbud og annoncer fra andre, der kan være relevante for dig, og til andre formål som beskrevet nedenfor. Få mere at vide
Sådan gemmer og beskytter vi dine oplysninger Vi benytter altid tekniske, administrative og fysiske sikkerhedsforanstaltninger, der er beregnet til at beskytte dine oplysninger. Vi kan beholde dine oplysninger, så længe din konto er aktiv og i en periode efter ophøret, så du har mulighed for at genaktivere din konto uden at miste dine oplysninger, og hvis det er nødvendigt for de formål, der er beskrevet nedenfor. Få mere at vide
Cookies Vi anvender cookies og lignende teknologier til at hjælpe med at levere vores tjenester, give dig en mere personlig brugeroplevelse og markedsføre vores og tredjeparters produkter og tjenester til dig. Få mere at vide
Dine muligheder og rettigheder Du har muligheder angående dine personoplysninger, og under visse omstændigheder kan du fravælge at få markedsføringsmateriale, ændre dine kommunikationsindstillinger, få adgang til og opdatere dine oplysninger, opdatere indstillinger om deling af placering, foretage valg med hensyn til cookies og/eller fravælge visse delinger af oplysninger med tredjeparter (herunder vores gruppevirksomheder, rejsepartnere og andre forretningspartnere). Disse muligheder og dine øvrige valgmuligheder er beskrevet yderligere nedenfor. Få mere at vide
International overførsel af oplysninger Vi driver forretning internationalt, og oplysninger om dig kan overføres til eller tilgås af selskaber i andre lande end dit eget. Af hensyn til dine oplysningers sikkerhed udføres eventuelle internationale overførsler i henhold til den gældende lovgivning.Få mere at vide
Links til andre websteder Vores tjenester indeholder links til andre websteder eller tjenester, der ikke ejes eller kontrolleres af KAYAK, herunder links til websteder tilhørende rejsepartnere og vores annoncører, vores gruppevirksomheder og andre forretningspartnere. Få mere at vide
Børn Vores tjenester er ikke målrettet mod eller beregnet til børn, og vi indsamler heller ikke bevidst oplysninger om børn, der er yngre end 16 år. Få mere at vide
Ændringer i denne politik Vi opdaterer denne politik fra tid til anden, og ændringerne træder i kræft, når de offentliggøres (som beskrevet i denne politik). Få mere at vide
SÅDAN KONTAKTES VI Hvis du har spørgsmål vedrørende denne politik eller den måde, dine personlige oplysninger bruges på, kan du kontakte os ved hjælp af vores feedback-formular eller ved at kontakte os på adressen nedenfor Få mere at vide

OPLYSNINGER, SOM VI INDSAMLER OG BRUGER

“Personoplysninger” er data, der identificerer dig, relaterer til dig, kan anvendes til at kontakte dig eller med rimelighed kan knyttes direkte eller indirekte til dig. I forbindelse med udøvelsen af denne politik skelnes der ikke mellem betingelserne “personoplysninger” og “persondata”.

Personoplysninger, som vi indsamler direkte fra dig. Når du besøger eller bruger vores tjenester, indsamler vi følgende kategorier af personoplysninger direkte fra dig:

  • Personoplysninger (såsom dit navn, din alder, din fødselsdag og dit køn)
  • Kontaktoplysninger (såsom e-mailadresse, adresse og telefonnummer)
  • Bookingoplysninger (det kan f.eks. for hver rejsende være den rejsendes navn, frequent flyer-oplysninger, pasnummer, erstatningskontrolnummer, statsborgerskabsland, bookingreferencenummer og rejseplan, som kan omfatte navnet på flyselskaber, hoteller og/eller skibe, destinationshavn, ankomsthavn, dato og tidspunkt for afrejse og/eller indtjekning, dato og tidspunkt for ankomst og/eller udtjekning, måltidspræferencer, bagageoplysninger og opholdsoplysninger)
  • Kontooplysninger (såsom loginoplysninger, herunder e-mailadresse og adgangskode samt kontoindstillinger)
  • Data fra sociale medier (hvis du vælger at knytte din KAYAK-konto til en konto på sociale medier, kan KAYAK indsamle personoplysninger såsom navn, alder, køn, billeder og andre personoplysninger, der relaterer til din konto på de sociale medier)
  • Faktureringsoplysninger (såsom betalingskortoplysninger og faktureringsadresse)
  • Dine kontakter (såsom kontaktoplysninger til de personer, som du føjer til eller underretter om dine reservationer eller rejseplaner gennem vores tjenester)
  • Dine præferencer (såsom din hjemmelufthavn, dine sæde-, måltids- eller kommunikationspræferencer og andre præferenceoplysninger, som du giver os)
  • Anmeldelser, du skriver (herunder de brugernavne, som du benytter, eller andre personoplysninger, som du medtager om dig selv eller andre i en anmeldelse)
  • Indhold, som du udgiver (herunder dine rejseanbefalinger og andre personoplysninger, som du medtager om dig selv eller andre, eller indhold, som du udgiver i den guide eller andre medier, som du har fået fra os)
  • Billeder af dig (såsom når du føjer et billede af dig selv til din profil, uploader billeder til en anmeldelse eller knytter din konto på sociale medier til din KAYAK-konto)
  • Meddelelser, som du sender til os (såsom spørgsmål, samtaler, klager eller andre oplysninger, som du sender til vores supportteam)
  • Kampagneoplysninger (hvis du vælger at deltage i en konkurrence, lodtrækning eller lignende kampagner, indsamler vi alle de oplysninger, som du giver i forbindelse med disse aktiviteter, såsom fotos, billeder, optagelser eller andet indhold, i overensstemmelse med betingelserne på det pågældende tidspunkt)
  • Andre oplysninger, du kan opgive (herunder andre oplysninger, som du angiver om dig selv eller andre gennem vores tjenester, eller som du giver os adgang til via tredjepartsplatforme)


Du kan vælge ikke at angive nogle af de personoplysninger, der er beskrevet ovenfor. Bemærk: Mange af vores tjenester kræver visse personoplysninger, før de kan benyttes, så hvis du vælger ikke at angive de personoplysninger, der er nødvendige for, at en bestemt tjeneste eller funktioner i den pågældende tjeneste kan benyttes, kan du ikke benytte den denne tjeneste eller funktion.

Vi indsamler ikke proaktivt følsomme personoplysninger, såsom sundhedsrelaterede oplysninger. Men vores tjenester omfatter tekstfelter, der er beregnet til, at du angiver visse oplysninger om dine rejsepræferencer eller særlige ønsker, som du gerne vil have, at vi eller vores rejsepartnere kender. Vær opmærksom på, at oplysninger, som du angiver frivilligt i disse felter, kan give os eller vores rejsepartnere eller tredjeparter, som vi deler oplysninger med (som beskrevet i afsnittet Sådan deler vi dine oplysninger nedenfor), visse oplysninger, der kan betragtes som følsomme personoplysninger i henhold til gældende lov (f.eks. oplysninger om kost eller handicap). Følsomme personoplysninger, som du frivilligt angiver, behandles på grundlag af dit samtykke, som du til enhver tid kan annullere ved at kontakte os via oplysningerne i afsnittet Sådan kontaktes vi nedenfor.

Personoplysninger, der genereres af os. Når du bruger vores tjenester, generer vi visse personoplysninger om dig, blandt andet ved hjælp af automatisk dataindsamling og konklusioner, der er baseret på de oplysninger, som vi indsamler om dig og din aktivitet. Vi kan automatisk indsamle oplysninger om dine interaktioner med tjenesterne eller de meddelelser, som du modtager (såsom e-mail), ved hjælp af visse teknologier, såsom cookies, webbeacons og andre teknologier (få flere oplysninger i vores politik om cookies og interessebaseret annoncering). Vi genererer følgende kategorier af personoplysninger om dig:

  • Enhedsoplysninger. Når du besøger eller bruger vores tjenester, indsamler vi automatisk visse oplysninger om din enhed (f.eks. din mobilenhed, computer eller tablet), herunder oplysninger om din hardware og software, enhedskonfiguration og netværk i nærheden. Disse data kan blandt andet være data om din enheds operativsystem, browsere og anden software, der er installeret på din enhed, såsom IP-adresse eller andre enhedsidentifikatorer, oprindelsesland, regions- og sprogindstillinger samt oplysninger om domæneservere og trådløse adgangspunkter eller netværksadgangspunkter i nærheden af din enhed.
  • Oplysninger om brug og ydeevne. Vi indsamler også automatisk personoplysninger om din brug af tjenesterne, herunder oplysninger om dine søgninger, statistik om de rejseplaner, du deler med os, måden du interagerer med vores tjenesters funktioner på og de links, du klikker på, dine præferencer, adgangstidspunkter, henvisende URL-adresse og vores tjenesters ydeevne.
  • Oplysninger om placering. Hvis du bruger vores tjenester, indsamler vi automatisk oplysninger om din anslåede placering (såsom din by) eller – med dit samtykke – nøjagtige geografiske placeringsdata fra din mobilenhed, når appen kører, hvornår appen kører, og hvornår den ikke kører, alt efter hvilke valg du har foretaget, da du blev bedt om at give samtykke til vores indsamling af placeringsoplysninger. De teknologer, vi bruger til at fastslå din placering, kan omfatte IP-adressetilknytning, placering af mobilmast, wi-fi-placering og GPS-signaler. Vi kan bruge og gemme disse oplysninger til at levere og forbedre vores tjenesters funktioner, til f.eks. at skræddersy vores tjenester på en behovsbaseret måde for at gøre dine anmodninger lettere at behandle (f.eks. ved at hjælpe dig med at finde det nærmeste hotel) og til at give dig adgang til mere relevant indhold om de byer, som du besøger (blandt andet ved at sende marketingsmateriale til dig vedrørende varer eller tjenester i den by, du befinder dig i, herunder lokale overnatningssteder og rejsemuligheder). KAYAK har ikke kontrol over dine enhedsindstillinger, men vi anbefaler, at du aktiverer placeringsindstillingen på din enhed, så du kan benytte de tilgængelige placeringsbaserede funktioner og funktioner. Du kan få flere oplysninger afsnittet Dine rettigheder og muligheder nedenfor om, hvordan du justerer dine indstillinger, herunder de indstillinger, der relaterer til placeringsoplysninger.
  • Konklusioner om dig. Vi kombinerer de oplysninger, som vi indsamler, genererer eller på anden måde fremskaffer, til at drage konklusioner om dine præferencer og interesser, for at levere og tilpasse vores tjenester samt skræddersy de annoncer, som vi og vores partnere viser eller tilbyder dig.
  • E-mails, som du synkroniserer med din Trips-/My Trips-konto. Hvis du vælger at synkronisere din e-mailindbakke med din Trips-/My Trips-konto, giver du os tilladelse til at tilgå e-mails på de e-mailkonti, som du har knyttet til din Trips-/My Trips-konto for at oprette rejseplaner. Dette omfatter automatisk, regelmæssig scanning af din indbakke for at finde e-mails, der er bookingbekræftelser, som derefter opdeles automatisk eller manuelt i relevante rejseoplysninger og importeres til vores Trips-/My Tripstjeneste (sammen med en kopi af e-mailen, som gemmes på din Trips-/My Trips-konto). Få flere oplysninger i afsnittet Trips-tjenester nedenfor.


Personoplysninger, som vi får fra tredjeparter. Vi kan også få visse kategorier af personoplysninger fra tredjeparter, såsom tredjepartswebsteder, applikationer, sociale medier og tjenester (kaldes hver især for en ”tredjepartsplatform”), vores gruppevirksomheder, rejsepartnere og andre tredjeparter, herunder personer, der har delt deres rejseplaner med dig via vores Trips-/My Trips-tjeneste. Hvis du er en nuværende KAYAK-bruger, kombinerer vi disse oplysninger med oplysninger, som vi indsamler ved hjælp af vores tjenester, og vi bruger og deler dem i forbindelse med de formål, der er beskrevet nedenfor. Kategorierne af personoplysninger, som vi kan få fra tredjeparter, omfatter:

  • Dit navn
  • E-mailadresse eller andre kontaktoplysninger
  • Data fra sociale medier: Hvis du benytter vores tjenester med en tredjepartsplatform eller interagerer med KAYAK ved at synes godt om eller kommentere vores sider eller indhold på sociale medier, kan vi få oplysninger fra tredjepartsplatformen om disse handlinger og fra din profil på de sociale medier (f.eks. navn, alder, køn, billeder og andre personoplysninger, der er relateret til den pågældende konto)
  • Oplysninger om browsing, køb, brug og annoncering, herunder oplysninger om restauranter eller overnatningssteder og reservationer, som du har foretaget ved hjælp af vores gruppevirksomheder og rejsepartnere (hvis du f.eks. har booket et fly ved hjælp af en af vores gruppevirksomheder, kan vi eller vores rejsepartnere finde din destinations generelle placering og bruge de oplysninger til at anbefale hoteller eller andre overnatningssteder eller gratis tjenester), hvordan du bruger tredjepartswebsteder, -applikationer og -tjenester, oplysninger, der relaterer til dine interaktioner med vores annoncer og marketingsmateriale samt demografiske oplysninger om vores tjenesters brugere.

SÅDAN ANVENDER VI DINE OPLYSNINGER

Vi anvender dine personoplysninger til følgende formål (“Formål”) for at:

  • Levere tjenesterne, som omfatter at levere tjenester, produkter og funktioner, der tilbydes gennem vores tjenester, til dig, behandle dine anmodninger, herunder, men ikke begrænset til, muliggøre og behandle reservationer med vores rejsepartnere, vurdere rejsepartnere, betale for rejsepartneres produkter og tjenester gennem vores tjenester, samt underrette eller på anden måde anmode om at underrette personer, som du tilføjer, om dine reservationer gennem tjenesten
  • Levere Trips/My Trips-tjenester, herunder at oprette en ”Trips-/My Trips-konto til dig automatisk, hvis du foretager en reservation med vores tjenester. Denne konto samler dine rejseoplysninger for at oprette og vedligeholde dine rejseplaner, som du så kan dele med andre. Hvis du vælger at synkronisere dine e-mails med vores Trips-/My Trips-tjeneste, tilgår vi e-mails på de e-mailkonti, som du har knyttet til din Trips-/My Trips-konto, for at gennemse disse e-mails regelmæssigt, så vi kan se, hvilke der er bookingbekræftelser, som vi kan importere i vores Trips-/My Trips-tjeneste, for at opdele disse e-mails og tilføje de oplysninger, som vi har indsamlet (herunder en kopi af e-mailen til din Trips-/My Trips-konto) (få flere oplysninger om Trips-/My Trips-tjenester nedenfor)
  • Bekræfte dine kontooplysninger og identificere dig, hvis det er nødvendigt for, at du kan logge ind på tjenesterne, og for at beskytte din konto
  • Vise dig reservationer og bookinger, som er foretaget ved hjælp af webstederne, applikationerne og tjenesterne fra vores gruppevirksomheder, såsom Booking.com eller OpenTable, på din kontoside
  • Kommunikere med dig om din konto eller brug af vores tjenester, produkter og/eller funktioner (f.eks. anmode om anmeldelser og feedback, sende påmindelser og meddelelser, som du abonnerer på, sende opdateringer om rejseplaner, der er behandlet af vores Trips-/My Tripstjeneste, sende dig bookingbekræftelser, sende dig e-mails med oplysninger eller til administrative formål eller andre meddelelser, som er påkrævet ifølge lovgivningen), besvare eller følge op på dine beskeder og spørgsmål samt betjene kunder (få yderligere oplysninger om Elektroniske meddelelser)
  • Sende dig markedsføringsmateriale, herunder meddelelser om tjenester og produkter, der tilbydes af KAYAK, vores gruppevirksomheder eller vores forretningspartnere samt andet marketingsmateriale, som vi mener kan have interesse for dig, så vidt det er tilladt (få yderligere oplysninger om Elektroniske meddelelser og Dine muligheder og rettigheder nedenfor)
  • Udføre og forbedre vores tjenester og udvikle nye produkter og tjenester, herunder bruge analyse til bedre at forstå, hvordan du bruger vores tjenester, så vi kan forbedre vores produkter, websted, applikation og tjeneste og give brugerne en bedre oplevelse
  • Behandle indsendt materiale til konkurrencer og uddele præmier
  • Behandle dine betalingsoplysninger
  • Levere tjenester og oplysninger til rejsepartnere, såsom at give brugerfeedback og brugeroplysninger
  • Skræddersy din oplevelse med vores tjenester, såsom at drage konklusioner eller kombinere forskellige oplysninger, som vi har indsamlet om dig, for at tilbyde bedre søgeresultater eller skræddersy vores tjenester til dig i henhold til dine præferencer eller begrænsninger. Hvis du f.eks. ofte booker værelser på firstjernede hoteller og lejer biler, når du rejser, kan vi prioritere firstjernede hoteller i dine søgeresultater eller tilbyde dig en kombinationspakkemed hotel og bil eller prioritere overnatningssteder, som du tidligere har reserveret
  • Sørge for, at du ser mere relevante annoncer, når du benytter eller ikke benytter vores tjenester, herunder vise dig personlige tilbud og annoncer, når du benytter eller ikke benytter vores tjenester. Hvis du f.eks. normalt booker værelser på firstjernede hoteller og ofte rejser til Tokyo, kan vi vise dig annoncer for et firstjernet hotel i Tokyo i vores tjenester eller samarbejde med vores rejse- og annoncepartnere om at vise dig annoncer for firstjernede hoteller i Tokyo på andre hjemmesider, som du besøger.
  • Beskytte mod, undersøge og forhindre svigagtig, uautoriseret eller ulovlig aktivitet
  • Overholde vores politikker, procedurer og juridiske forpligtelser, herunder følge myndighedernes anmodninger, håndtere problemer i forbindelse med retssager og udøve rettigheder og forpligtelser, som vi er pålagt ifølge lovgivningen
  • Som du har givet samtykke til, og som er påkrævet eller tilladt ifølge den gældende lovgivning. Hvis du giver dit samtykke til yderligere brug af personoplysninger, kan du til enhver tid annullere dit samtykke ved at kontakte os ved hjælp af oplysningerne nedenfor.


Under visse omstændigheder kan du have ret til at fravælge eller protestere mod, at vi deler dine oplysninger med visse tredjeparter. Få flere oplysninger eller oplysninger om udøvelsen af disse eller andre rettigheder i afsnittet Dine muligheder og rettigheder nedenfor.

Trips-/My Trips-tjenester. Hvis du opretter en konto, sender en bookingbekræftelse til vores Trips-/My Trips-tjeneste eller foretager en booking ved hjælp af vores tjenester, har du adgang til vores Trips-/My Trips-tjeneste, hvor vi samler dine rejseoplysninger, så vi kan oprette og gemme dine rejseplaner. Hvis du sender os bookingbekræftelser direkte, giver du os tilladelse til at opdele disse e-mails automatisk eller manuelt og til at tilføje de oplysninger, som du har indtastet på din Trips-/My Trips-konto, sammen med andre oplysninger, som vi har indsamlet (herunder at gemme en kopi af den oprindelige e-mail på din Trips-/My Trips-konto). Hvis du vælger at synkronisere dine e-mails med vores Trips-/My Trips-tjeneste, giver du os tilladelse til at tilgå e-mails på de e-mailkonti, som du har knyttet til Trips/My Trips, så vi regelmæssigt kan gennemse disse e-mails for at finde bookingbekræftelser, som vi kan importere i vores Trips-/My Trips-tjeneste, så vi kan opdele disse e-mails automatisk eller manuelt og tilføje de oplysninger, som vi har indsamlet på din Trips-/My Trips-konto (herunder at gemme en kopi af den oprindelige e-mail på din Trips-/My Trips-konto). I det omfang det er tilladt af vores e-mailsynkroniseringspartnere, bruger vi oplysningerne på din Trips-/My Trips-konto til at vise dig mere relevante søgeresultater (f.eks. overnatningssteder, som du tidligere har reserveret) eller til at vise dig statistik om dine rejser, og vi kan bruge disse oplysninger til marketingsmateriale som beskrevet ovenfor. Hvis du bruger eller har rejseplaner som en del af vores Trips-/My Trips-tjeneste, kan du sende eller give enhver person adgang til din rejseplan, hvis det er nødvendigt. Din rejseplan kan indeholde tilstrækkeligt med oplysninger (f.eks. bookingreferencekoder), så modtageren kan afbestille eller ændre din booking, tjekke ind osv. Du bør kun dele din rejseplan med personer, som du har tillid til. Du kan få flere oplysninger under Kom godt i gang med Trips/My Trips og i Ofte stillede spørgsmål om Trips/My Trips, og du kan åbne din kontoside og opdatere dine kontoindstillinger og -præferencer. Hvis du vælger at vise din rejseplan på offentlige websider (som f.eks. Facebook), kan oplysningerne indsamles og anvendes af andre.

Elektroniske meddelelser. I overensstemmelse med ovennævnte formål og så vidt det er tilladt ifølge gældende lovgivning, kan vi sende elektroniske meddelelser til dig, herunder e-mails, sms'er eller push-meddelelser til din mobilenhed for at:

  • Sende dig oplysninger om vores produkter og tjenester. Dette kan omfatte bookingbekræftelser og opdateringer, kvitteringer, tekniske meddelelser, opdateringer, sikkerhedspåmindelser samt supportmeddelelser og administrative meddelelser.
  • Sende dig markedsføringsmateriale. I andre situationer i overensstemmelse med afsnittet Dine muligheder og rettigheder nedenfor og gældende lovgivning, kan vi sende meddelelser til dig om konkurrencer, tilbud, kampagner, belønninger, kommende begivenheder og andre nyheder om produkter og tjenester, som vi eller vores gruppevirksomheder, rejsepartnere og andre forretningspartnere tilbyder.


Med dit samtykke (hvis dette er påkrævet) kan vi kontakte dig på det mobilnummer, som du har oplyst, med direkte opkald, automatiske opkald og optagede opkald samt sms'er i forbindelse med ovennævnte formål.

Vores rolle som datakontrollør. Af hensyn til den gældende lovgivning i EU og lignende databeskyttelseslove agerer vi generelt som datakontrollør, hvilket betyder, at vi fastslår formålet med og behandlingen af dine personoplysninger. Vores rejsepartnere, som vi henviser dig til, så du kan reservere, er også datakontrollører. Du kan læse mere om, hvordan en rejsepartner kan anvende dine personoplysninger, i denne erklæring om beskyttelse af personoplysninger.

Behandlingsgrundlag og konsekvenser. Vi behandler dine personoplysninger på følgende juridiske grundlag:

  • Udførelsen af den kontrakt, som vi har med dig (hvis du f.eks. bruger vores tjenester til at booke et fly, behandler vi dine oplysninger, så det relevante flyselskab kan gennemføre og administrere den pågældende booking).
  • I overensstemmelse med juridiske forpligtelser, som vi er underlagt (såsom når vi er forpligtet til at overholde lovpligtige anmodninger fra kompetente myndigheder såsom politiet).
  • Af hensyn til vores legitime interesse (såsom at skræddersy dine oplevelse på vores tjenester, vise annoncer online og til at forebygge svindel), såfremt denne behandling ikke er vigtigere end dine rettigheder og din frihed. Behandlingen skal også overholde øvrige gældende krav til databehandling, især bestemmelser der er fremsat i henhold til den lokale lovgivning.



Når vi bruger personoplysninger af hensyn til vores legitime interesser, træffer vi foranstaltninger for at sikre, at dine rettigheder til dine personoplysninger ikke overtrædes. Du kan kontakte os ved hjælp af oplysningerne i afsnittet Sådan kontaktes vi nedenfor, og her kan du også få yderligere oplysninger om de foranstaltninger, som vi træffer for at sikre, at disse rettigheder ikke overtrædes. Du har også ret til at protestere mod denne behandling som beskrevet i afsnittet Dine muligheder og rettigheder nedenfor.

  • Samtykke. I det omfang en juridisk grund beskrevet ovenfor ikke gælder for vores behandling af dine personoplysninger, vil vi bede om dit samtykke til dette specifikke formål i overensstemmelse med den gældende lovgivning (såsom at sende direkte marketingsmateriale elektronisk, f.eks. e-mail, uden en undtagelse fra kravet om at få samtykke).


Samlede oplysninger. Vi kombinerer personoplysninger, der er indsamlet direkte fra dig, oplysninger, som vi har genereret om dig, og oplysninger fra tredjeparter (med dit samtykke, hvis det er påkrævet), med personoplysninger, der er indsamlet om andre brugere for at kunne lave generelle statistikker, der ikke kan knyttes til dig eller nogen anden specifik bruger. Oplysninger, der er kombineret og afidentificeret, betragtes ikke længere som ”personoplysninger” og kan efterfølgende anvendes til ethvert formål.

Anonymiserede oplysninger. Vi kan behandle oplysninger, der ikke kan knyttes til dig eller nogen anden specifik bruger, med enhver metode, som vi har til rådighed, enten fordi de blev indsamlet anonymt, eller fordi de efterfølgende er blevet anonymiseret. Oplysninger, der er anonyme eller er anonymiseret, betragtes ikke længere som ”personoplysninger” og kan efterfølgende anvendes til ethvert formål.

SÅDAN DELER VI DINE OPLYSNINGER

Vi videregiver personoplysninger, som vi indsamler (eller på anden måde genererer eller får), på følgende måde:

  • Med vores rejsepartnere. Vi deler dine oplysninger med vores rejsepartnere for at levere tjenesterne (såsom at give brugere adgang til flyselskaber eller rejsebureauer på nettet, så de kan booke et fly eller en anden rejsetjeneste og dele personoplysninger, kontaktoplysninger, pasoplysninger, præferencer, ønsker, overnatningssteder og andre oplysninger med flyselskabet eller rejsebureauet) og til vores rejsepartners egne formål, som kan omfatte marketings- eller annonceringsformål (få yderligere oplysninger om Deling med rejsepartnere nedenfor).
  • Med vores gruppevirksomheder i vores koncern. Vi deler dine oplysninger med vores gruppevirksomheder i vores koncern, herunder, men ikke begrænset til, i forbindelse med de formål, der er beskrevet ovenfor, så vi kan tilbyde dig integrerede produkter og tjenester, og i forbindelse med vores og deres marketingsformål (få yderligere oplysninger om Deling med vores gruppevirksomheder nedenfor).
  • Med andre forretningspartnere. Vi deler oplysninger med andre tredjepartsforretningspartnere i forbindelse med deres egne marketingsformål, herunder deling med online-annoncører eller virksomheder, der udvikler annonceteknologi (“annonceteknologi”), så du kan få vist målrettede annoncer og målrettet marketingsmateriale, så vidt det er tilladt ifølge lovgivningen (få yderligere oplysninger om Deling med vores forretningspartnere nedenfor).
  • Trips/My Trips, der deles af dig. Hvis du bruger eller har rejseplaner som en del af vores Trips-/My Trips-tjeneste, kan du sende eller give enhver person adgang til din rejseplan ved hjælp af vores tjenester, hvis det er nødvendigt. Få flere oplysninger i afsnittet Trips-/My Trips-tjenester ovenfor.
  • Med sociale netværkstjenester. Vi deler (eller muliggør din deling af) dine oplysninger på sociale netværkstjenester, når du benytter vores tjenester til at logge ind og dele dine oplysninger offentligt eller med venner, eller når du bruger vores tjenester til at komme i kontakt med os på, dele oplysninger på eller benytte tredjeparters platforme eller tjenester via sociale netværk (få flere oplysninger om Deling med sociale netværkstjenester nedenfor).
  • Tredjepartstjenester eller -applikationer, som du bruger til at logge på din konto. Hvis du bruger en tredjepartstjeneste eller -applikation (f.eks. Facebook) til at logge ind på din KAYAK-konto, deler vi visse personoplysninger med den pågældende tredjepart.
  • Dine anmeldelser. Hvis du anmelder din rejse hos os, giver du os tilladelse til at offentliggøre den på alle vores tjenester under det brugernavn, som du har oplyst, og til at dele den med rejsepartnere. Desuden giver du os tilladelse til at kombinere din anmeldelse med andre anmeldelser.
  • Indhold, som du offentliggør. Hvis du offentliggør rejseanbefalinger som en del af Guides eller andre medier fra os, giver du os tilladelse til at offentliggøre dem på alle vores tjenester.
  • Til at behandle betalinger. Betalingskortoplysninger er nødvendige for at behandle visse transaktioner, deriblandt udførelse af visse bookinger og reservationer eller køb af andre produkter eller tjenester fra rejsepartnere eller andre tredjeparter, og i disse tilfælde deler vi dine betalingsoplysninger med rejsepartnere og andre tredjepartsudbydere (såsom tjenester til forebyggelse af svinde) (du kan se flere oplysninger og betingelser i forbindelse med Deling i forbindelse med behandling af betalingsoplysninger nedenfor).
  • Med andre tjenesteudbydere. Vi deler oplysninger med tredjepartsleverandører, konsulenter og andre tjenesteudbydere, som tilbyder tjenester eller funktioner på vores vegne (få yderligere oplysninger om Deling med andre tjenesteudbydere nedenfor).
  • I tilfælde af en koncerntransaktion. Vi kan videregive eller overføre dine oplysninger til en tredjepart, hvis vi sælger, overfører, frasælger eller videregiver hele eller noget af vores virksomhed eller vores aktiver til en anden virksomhed i forbindelse med eller under forhandling om en fusion, finansiering, erhvervelse, konkurs, opløsning, transaktion eller proces.
  • Til at beskytte rettigheder og ejendom. Vi kan videregive dine oplysninger til tredjeparter, når vi mener i god tro, at videregivelse er nødvendig for at beskytte vores rettigheder, vores ejendom, tjenesternes integritet, personlig sikkerhed eller din eller andre personers interesse og til at opdage, forhindre og/eller på anden måde håndtere svindel, risikostyring, sikkerhed eller tekniske problemer.
  • I overensstemmelse med og som påkrævet ifølge lovgivningen. Vi kan videregive dine personoplysninger til myndighederne eller andre relevante tredjeparter for at overholde gældende juridiske krav eller krav i forbindelse med retssager, retskendelser, retslige procedurer eller lovpligtige anmodninger fra myndighederne.
  • Samlede oplysninger. Vi deler samlede statistikdata for at forbedre vores tjenester. Vi kan også dele samlede eller afidentificerede oplysninger med tredjeparter efter eget skøn.
  • Efter anmodning fra din side. Vi deler også dine oplysninger efter din anvisning eller anmodning eller afhængig af dit samtykke.


Under visse omstændigheder kan du have ret til at fravælge eller protestere mod, at vi deler dine oplysninger med visse tredjeparter. Få flere oplysninger eller oplysninger om udøvelsen af disse eller andre rettigheder i afsnittet Dine muligheder og rettigheder nedenfor.

Deling med rejsepartnere. Vores rejsepartnere omfatter online-rejsebureauer, hoteller, flyselskaber, biludlejningsvirksomheder og rejseforsikringsselskaber. Når du foretager en booking eller reservation fra en af vores partnere ved hjælp af vores tjenester, deler vi dine oplysninger med den pågældende rejsepartner for at muliggøre bookingen eller reservationen og levere de tjenester, som du har bedt om. Afhængig af anmodningen kan dette omfatte dit navn, dine kontaktoplysninger, pasoplysninger, frequent flyer-oplysninger, rejseplanoplysninger som beskrevet ovenfor, dine præferencer, særlige ønsker eller overnatningssteder, oplysninger eller kommentarer, som du valgte at angive (hvis det er relevant), samt andre oplysninger, som er påkrævet af den pågældende rejsepartner. Dine oplysninger gives til rejsepartneren, ligesom hvis du kontaktede rejsepartneren direkte. Hvis du oplyser et mobilnummer i forbindelse med din anmodning, kan rejsepartnerne sende dig sms’er angående din anmodning. Nogle rejsepartnere kan også kræve, at du angiver betalingskortoplysninger, så din reservation kan blive behandlet.

Når du foretager en reservation, deler vi også yderligere oplysninger om dig, såsom oplysninger om din rejseaktivitet og -historik og/eller oplysninger, som vi indsamler fra dig og tredjeparter, med rejsepartneren. Rejsepartnere bruger disse oplysninger til deres egne formål, som kan omfatte at forbedre deres produkter eller tjenester og til at målrette annoncer og marketingsmateriale mod dig, så vidt det er tilladt ifølge lovgivningen.

Deling med vores gruppevirksomheder. Vi deler dine oplysninger med vores affilierede selskaber og datterselskaber i USA og i hele verden samt med vores moderselskab, Booking Holdings, Inc., og dets andre datterselskaber (samlet set defineret tidligere i denne privatlivspolitik som vores ”gruppevirksomheder”). Vi kan dele dine oplysninger med vores gruppevirksomheder for at:

  • Tilbyde dig integrerede tjenester (herunder mulighed for at administrere reservationer, bookinger, tjenester og betalinger på tværs af vores affilierede platforme).
  • Give dig personlige tilbud eller sende marketingsmateriale, hvis du har givet samtykke, eller hvis det er tilladt ifølge lovgivningen.
  • Aktivere “en tilmelding”, dvs. give dig mulighed for at logge på en delt konto til flere Booking Holdings Inc.-varemærker med et enkelt sæt loginoplysninger, som lader os vise de af dine reservationer og bookinger, der er foretaget ved hjælp af vores gruppevirksomheders websteder, applikationer og tjenester, på din kontoside og lade vores gruppevirksomheder vise oplysninger på dine respektive konti hos dem.
  • Yde kundesupport.
  • Påvise, forhindre og undersøge svindel og misbrug af vores tjenester, andre ulovlige aktiviteter og brud på datasikkerheden.
  • Analysere, hvordan brugere benytter vores uafhængige og affilierede platforme, blandt andet så vi kan forbedre vores nuværende produkter og tjenester samt udvikle nye funktioner, produkter og tjenester, der kan være relevante for vores brugere.
  • Sikre overholdelse af den gældende lovgivning.


Du kan læse mere om dine muligheder i forbindelse med, hvordan vi deler dine oplysninger med vores gruppevirksomheder (herunder vores datterselskaber og vores moderselskab og de andre datterselskaber), i afsnittet Dine muligheder og rettigheder nedenfor.

Deling med vores forretningspartnere. Vi deler dine oplysninger med andre tredjeparts-forretningspartnere til deres eget marketingsformål. Disse tredjeparter omfatter online-annoncører og annonce-teknologivirksomheder, som kan vise dig målrettede annoncer og målrettet marketingsmateriale, så vidt det er tilladt ifølge lovgivningen. De oplysninger, som vi deler, omfatter oplysninger, som vi har indsamlet via din brug af vores tjenester (f.eks. oplysninger om dine bookinger og reservationer af fly eller hoteller, billeje eller andre bookinger af overnatninger) og oplysninger, som vi indsamler om dig via brugen af cookies og lignende teknologier (f.eks. oplysninger om de websider, du besøger, oplysninger om dine søgninger, herunder byer eller destinationer du søger efter, den type overnatningssted du søger efter, dine rejsepræferencer, prisområde, ønskede rejsedatoer og antal rejsende i din gruppe).

Hvis du f.eks. ofte søger efter fly fra Seattle til Paris omkring visse helligdage, kan vi dele disse oplysninger med et særligt flyselskab, så de bedre kan forstå, hvilke af vores kunder der er interesserede i fly fra Seattle til Paris på visse datoer. Flyselskabet kan herefter bruge oplysningerne til at oplyse dig om en kampagne.

Du kan læse mere om dine muligheder i forbindelse med, hvordan vi deler dine oplysninger med vores forretningspartnere, i afsnittet Dine muligheder og rettigheder nedenfor.

Deling med sociale netværkstjenester. Du kan bruge vores tjenester til at logge ind og dele dine handlinger, kommentarer, indhold og oplysninger offentligt eller med venner. Du kan også bruge vores tjenester til at komme i kontakt med os på tredjepartsplatforme, hvor du kan dele indhold, deriblandt dem, hvor KAYAK har en profil. Vær opmærksom på dine egne og andres personlige behov, når du vælger, hvem du logger på hos, og hvad du vil dele og gøre offentligt. Vi kan ikke sikre, at de oplysninger, du offentliggør eller deler med andre, forbliver fortrolige og beskyttes. KAYAK har ikke indflydelse på tredjepartsplatformes sikkerhedsforanstaltninger. Kontakt de pågældende websteder og tjenester direkte for at læse om deres sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med beskyttelse af personoplysninger.

Deling i forbindelse med behandling af betalingsoplysninger. For at bruge visse tjenester (såsom at booke et fly) og for at betale visse af vores rejsepartnere kræver vi betalingsoplysninger (f.eks. betalingskortoplysninger, oplysninger om andre online-betalingsmetoder osv.). Når du angiver dine betalingsoplysninger via vores tjeneste, deler vi disse oplysninger med rejsepartnere, tredjepartsbetalingsbehandlere og andre tredjepartsudbydere (herunder, men ikke begrænset til, vores leverandører af tjenester til bekæmpelse af svindel og andre tredjeparter), i det omfang det er nødvendigt for at opfylde vores kontraktmæssige forpligtelser til dig (f.eks. for at sikre din reservation eller foretage en betaling til en rejsepartner, hvis det er påkrævet), af hensyn til vores legitime interesse i forbindelse med forebyggelse af svindel og andet misbrug af vores platforme eller tjenester eller med dit samtykke, hvis det er lovpligtigt. Dette gælder især:

  • Når du bruger et betalingskort til at sikre en booking eller reservation via vores tjenester, giver vi dine betalingskortoplysninger (herunder kortnummer og udløbsdato og CVV-koden, hvis det er påkrævet af rejsepartneren) til den relevante rejsepartner for at behandle transaktionen.
  • Når du angiver dine betalingskortoplysninger via vores tjenester, har du mulighed for at gemme dine oplysninger på din konto til fremtidig brug. Hvis du vælger ikke at gemme dine betalingskortoplysninger på din konto, sletter vi dine betalingskortoplysninger, når transaktionen er gennemført.
  • Få oplysninger om dine betalingsoplysningers sikkerhed i afsnittet Sådan gemmer og beskytter vi dine oplysninger nedenfor.


Deling med andre tjenesteudbydere. Vi deler oplysninger med tredjepartsleverandører, konsulenter og andre tjenesteudbydere, som udfører tjenester eller funktioner på vores vegne (f.eks. hoster eller driver vores tjenester, dataindsamling, manuel opdeling af bookingbekræftelser, indberetning, analyse af annoncerespons, websideanalyse, dataanalyse, visning af marketingsmateriale og annonce, behandling af betalinger med kreditkort og udførelse af tjenester til beskyttelse mod svindel). Vi giver ikke disse tredjeparter tilladelse til at bruge eller videregive dine oplysninger til andre formål end dem, de er udleveret i forbindelse med. Vi kræver, at disse tredjeparter implementerer sikkerhedsforanstaltninger til at beskytte dine oplysninger mod uautoriseret adgang eller behandling.

SÅDAN GEMMER OG BESKYTTER VI DINE OPLYSNINGER

KAYAK benytter altid kommercielt rimelige, tekniske, administrative og fysiske sikkerhedsforanstaltninger, der er beregnet til at beskytte dine oplysninger mod tab, misbrug, uautoriseret adgang, videregivelse, ændring eller destruktion.

Når dine betalingsoplysninger er overført til vores tjenester eller via vores tjenester, beskyttes de af kryptografiske protokoller. KAYAK gemmer kun dine betalingsoplysninger, hvis du vælger at gemme oplysningerne på din konto. Når du foretager en booking eller reservation, overfører vi dine betalingsoplysninger til den relevante rejsepartner, så vedkommende kan behandle transaktionen. Vores kontrakter med tredjeparter, der modtager dine betalingsoplysninger, kræver, at disse parter altid beskytter dem og sørger for, at de er fortrolige.

Men vi kan ikke garantere, at overførsler af dine betalingsoplysninger eller dine andre oplysninger altid er sikre, eller at uautoriserede tredjeparter ikke kan tilsidesætte KAYAKs eller vores tredjepartsudbyderes sikkerhedsforanstaltninger. Undtagen i det omfang at ansvar ikke kan udelukkes eller begrænses på grund af den gældende lovgivning, påtager vi os intet ansvar for videregivelse af dine oplysninger som følge af fejl i overførslen, uautoriseret tredjepartsadgang eller andre årsager, der ligger uden for vores kontrol. Du spiller en vigtig rolle i forbindelse med beskyttelsen af dine oplysninger. Du må ikke dele dit brugernavn, din adgangskode eller andre sikkerhedsoplysninger til din KAYAK-konto med andre. Hvis vi får instruktioner med dit brugernavn og din adgangskode, antager vi, at du har godkendt instruktionerne. Hvis du har grund til at tro, at din kontakt med os ikke længere er sikker (dvs. hvis du mener, at en konto, som du har hos os, kan være kompromitteret, skal du øjeblikkeligt kontakte os ved hjælp af oplysningerne i afsnittet Sådan kontaktes vi nedenfor.

Opbevaring. Vi kan beholde dine personoplysninger, så længe din konto er aktiv, og i en efterfølgende periode, så du har mulighed for at genaktivere din konto uden at miste dine oplysninger. Vi kan også beholde dine personoplysninger, som er nødvendige for at:

  • Oprette logfiler og virksomhedshistorik til analyse, sikkerhed og/eller revisionsformål
  • Overholde lovpligtige krav om opbevaring af journaler
  • Håndtere klager vedrørende tjenesten
  • Overholde vores juridiske forpligtelser, beskytte eller forsvare vores rettigheder, løse tvister og fuldbyrde vores kontrakter

COOKIES

Når du bruger eller besøger tjenesterne, indsamler vi oplysninger om din brug og aktivitet med cookies, webbeacons, og andre teknologier. Tredjeparter kan også se, redigere eller vælge deres egne cookies. Vi og vores tredjepartsudbydere, datterselskaber og andre forretningspartnere kan også placere webbeacons for disse tredjeparter. Tredjeparternes brug af disse teknologer er underlagt deres egen privatlivspolitik og er ikke dækket af denne politik, medmindre det er påkrævet ifølge lovgivningen. Få flere oplysninger i vores Cookiepolitik.

DINE MULIGHEDER OG RETTIGHEDER

E-mail. Hvis du ikke længere vil modtage marketings- og kampagne-e-mails fra KAYAK, kan du klikke på linket ”afmeld” i disse e-mails for at opsige dit abonnement på fremtidige marketings-e-mails. Hvis du har en KAYAK-konto, kan du fravælge marketings-e-mails i dine kontoindstillinger. Bemærk: Selv om du fravælger marketingsmateriale fra en af eller alle vores tjenester, sender vi dig stadig tjenesterelaterede meddelelser, såsom bekræftelser af de fremtidige reservationer, som du foretager.

Push-meddelelser (på mobilenheder). Du kan bruge indstillingerne på din mobilenhed til at aktivere eller deaktivere push-meddelelser fra KAYAK.

SMS'er. Hvis du ikke længere vil have sms’er fra KAYAK, skal du besvare sms'en med STOP (eller hvad der ellers er angivet i instruktionerne). Hvis du har en KAYAK-konto, kan du også fravælge sms’er i dine kontoindstillinger.

Cookies og interessebaseret annoncering. Du kan få flere oplysninger om valg af cookies på vores websider eller i vores tjenester samt andre typer online-sporing og online-annoncer i vores Politik om cookies- og interessebaseret annoncering. På nuværende tidspunkt anvender vi ikke teknologi, der genkender ”spor mig ikke”-signaler fra din browser.

App-placering. Som forklaret yderligere i afsnittet Oplysninger, vi indsamler og bruger ovenfor indsamler vi oplysninger om din placering, hvis du aktiverer placeringstjenesten ved hjælp af indstillingerne på din mobilenhed, eller med dit samtykke, som kan være påkrævet ifølge lovgivningen. Du kan til enhver tid ændre privatlivsindstillingerne på din enhed ved at deaktivere deling af placeringsoplysninger med vores tjenester. Hvis du vælger at deaktivere placeringstjenesterne, kan det påvirke visse funktioner i vores tjenester. Hvis du har spørgsmål om privatlivsindstillingerne på din enhed, anbefaler vi, at du kontakter producenten af din enhed eller din mobiludbyder for at få hjælp.

Deling med tredjeparter. Som beskrevet ovenfor i afsnittet Sådan deler vi dine oplysninger deler vi dine oplysninger med tredjeparter til deres egne formål eller samarbejder med disse partnere for at hjælpe dem med deres egne marketingsformål. Du kan fravælge at dele dine oplysninger med:

  • Vores gruppevirksomheder i forbindelse med deres egne marketingsformål;
  • Rejsepartnere i forbindelse med deres egne marketingsformål (herunder at sende marketingsmateriale og vise målrettede annoncer, kampagner og andre tilbud)
  • Andre forretningspartnere, som bruger oplysningerne til deres egne marketingsformål


Du kan fravælge denne deling ved at ændre dine KAYAK-kontoindstillinger. Du kan også sende fravalgsanmodninger til os som beskrevet i afsnittet Sådan kontaktes vi nedenfor.

Adgang til og rettelse af dine oplysninger. Hvis du har oprettet en online-konto hos os og gerne vil opdatere de oplysninger, som du har givet os, kan du se og opdatere dine oplysninger på din konto. Du kan også kontakte os som beskrevet i afsnittet Sådan kontaktes vi nedenfor.

Juridiske rettigheder. Hvis det er relevant ifølge den gældende lovgivning, har du muligvis følgende rettigheder vedrørende dine personoplysninger: Retten til at tilgå de personoplysninger, som vi har om dig, og i visse tilfælde retten til at få disse personoplysninger rettet eller opdateret, slettet, begrænset eller sendt til dig eller en tredjepart i et brugbart, elektronisk format (retten til dataportabilitet) Hvis det er relevant, kan du også protestere mod, hvordan vi bruger dine personoplysninger, hvis det juridiske grundlag for behandling af oplysningerne er i vores legitime interesse. Hvis vi bruger dine personoplysninger på grundlag af dit samtykke, og hvis det er påkrævet ifølge lokale love, har du til enhver tid retten til at annullere dit samtykke. Hvis du har givet samtykke til at få direkte marketingsmateriale fra os, og hvis det er relevant ifølge den lokale lovgivning, kan du til enhver tid trække dit samtykke tilbage.

Hvis du gerne vil udøve de juridiske rettigheder, som du eventuelt har i henhold til den gældende lovgivning, kan du indsende din anmodning ved hjælp af vores feedback-formular. Angiv den e-mailadresse, som du bruger til at logge på din KAYAK-konto, så vi bedre kan behandle din anmodning. Hvis du ikke har en KAYAK-konto, skal du angive den e-mailadresse, som du brugte til at foretage anmodninger eller til at benytte vores tjenester.

Hvis det er relevant, har du muligvis også retten til at indgive en klage til din lokale databeskyttelsesmyndighed. Borgere i EU og Storbritannien kan finde kontaktoplysningerne til deres databeskyttelsesmyndighed i EU her. Hvis du er australsk statsborger og er utilfreds med afgørelsen i din klagesag efter din første henvendelse til os, kan du kontakte Office of the Australian Information Commissioner. Få flere oplysninger her.

INTERNATIONAL OVERFØRSEL AF OPLYSNINGER

Oplysninger om dig bliver overført til eller tilgået af virksomheder i hele verden som beskrevet i denne politik. Nogle af disse virksomheder har muligvis adresse i lande, der ikke har et tilsvarende beskyttelsesniveau for personoplysninger som i dit hjemland.

Vi har sørget for sikkerhedsforanstaltninger, der giver tilstrækkelig sikkerhed ved overførsler af visse oplysninger i henhold til gældende juridiske krav. Få yderligere oplysninger om de relevante sikkerhedsforanstaltninger eller om, hvordan du anmoder om en kopi af disse sikkerhedsforanstaltninger, ved at kontakte os ved hjælp af kontaktoplysningerne i afsnittet Sådan kontaktes vi nedenfor.

Vores tjenester indeholder links til andre websteder eller tjenester, der ikke ejes eller kontrolleres af KAYAK, herunder links til websteder tilhørende rejsepartnere og vores annoncører, vores gruppevirksomheder og andre forretningspartnere. Denne politik gælder kun for oplysninger, der er indsamlet ved hjælp af vores tjenester. Vi har ikke kontrol over disse tredjepartswebsteder, og din brug af tredjepartswebsteder og funktioner er underlagt privatlivspolitikker på disse websider. Vi er ikke ansvarlige for metoder til beskyttelse af personoplysninger eller virksomhedsmetoder på noget tredjepartswebsted, der linker til vores tjenester, herunder de, der tilhører vores gruppevirksomheder. Din brug af tredjepartswebsteder, der linker til vores tjenester, er på eget ansvar, så vi anbefaler, at du læser privatlivspolitikkerne på alle tilknyttede tredjepartswebsteder, når du forlader en af vores tjenester.

BØRN

Vores tjenester er ikke målrettet mod eller beregnet til børn. Vi indsamler ikke bevidst oplysninger om børn under 16 år. Hvis du opdager, at dit barn eller et barn i din varetægt har givet os oplysninger uden dit samtykke, skal du kontakte os ved hjælp af kontaktoplysningerne i afsnittet Sådan kontaktes vi nedenfor.

ÆNDRINGER I DENNE POLITIK

Undtagen i det omfang det er begrænset af den gældende lovgivning, opdaterer vi denne privatlivspolitik fra tid til anden for at afspejle ændringer i vores metoder til beskyttelse af personoplysninger, juridiske krav og andre faktorer ved tydeligt at offentliggøre en meddelelse om opdateringen i vores tjenester. Ændringer i vores privatlivspolitik træder i kraft, når de offentliggøres, og den nye ikrafttrædelsesdato angives.

Hvis vi ændrer privatlivspolitikken på en måde, der har væsentlige konsekvenser i forbindelse med tidligere indsamlede personoplysninger om dig, sørger vi for at gøre dig opmærksom på dette og indhente dit samtykke til sådanne ændringer, som er påkrævet ifølge lovgivningen.

Du kan anmode om en kopi af denne politik eller om en kopi af den privatlivspolitik, der var trådt i kraft, da du oprettede en konto, ved at kontakte os som angivet nedenfor.

SÅDAN KONTAKTES VI

Hvis du har spørgsmål vedrørende denne politik eller den måde, dine personlige oplysninger anvendes på, kan du kontakte os ved hjælp af vores feedbackformular eller via:

KAYAK
Attn: Data Protection Officer
7 Market Street
Stamford, CT 06902, USA

Vores repræsentant i EU er:

Momondo A/S
Løvstræde
1152 København K | Danmark

POLITIK FOR COOKIES OG INTERESSEBASERET ANNONCERING

Hvad er cookies?

Cookies og lignende sporingsteknologier, såsom beacons, scripts, webbeacons og tags (som vi tilsammen kalder ”cookies”), er små tekstfiler, der normalt gemmes på en brugers harddisk eller i en browser. De gør det muligt for et websted at huske oplysninger om brugerens besøg på webstedet. Vi bruger enheds-id’er og/eller annonce-id’er på samme måde, som når vi bruger cookies på mobile websteder og i mobile applikationer.

Vi og visse tredjeparter (som beskrevet nedenfor) bruger cookies på vores websteder, i vores mobile applikationer og i e-mails eller andre meddelelser, som vi sender til dig (samlet kalder vi disse for vores ”websteder”).

Hvis vi bruger disse cookies til disse formål og til behandling af dine personoplysninger, kan du få mere at vide om, hvordan vi bruger disse personoplysninger, og hvilke rettigheder du har i forbindelse med disse personoplysninger, i vores privatlivspolitik.

Hvilken slags cookies anvender vi på vores websteder, og hvad bruger vi dem til?

Vi bruger ”cookies fra det oprindelige websted”, dvs. de cookies, der kun bruges af os eller af tredjeparter, som udelukkende agerer i forbindelse med vores anmodninger eller på vores vegne. Disse typer cookies anvendes til vores egen analyse af vores egne websteder eller for at give mulighed for visse funktioner, såsom muligheden for at huske dine sprogindstillinger.

Andre cookies på vores websteder anvendes både af os til de formål, der er beskrevet i denne politik, og af tredjeparter til formål, hvor disse tredjeparter muligvis ønsker at kombinere oplysninger fra vores websteder med oplysninger fra andre websteder for at forbedre deres tjenester. Disse cookietyper kan f.eks. anvendes til interessebaseret annoncering.

Cookies, der anvendes på vores websteder, af enten os selv eller tredjeparter, kan være ”sessions-cookies” eller ”permanente” cookies. ”Sessions-cookies” slettes automatisk, når du lukker din browser, og bruges blandt andet til at sikre, at du er logget på, når du navigerer rundt på vores websteder. ”Permanente” cookies gemmes på din enhed eller i din browser, selv når du ikke bruger dem. Disse cookies anvendes f.eks. til at genkende dig, når du vender tilbage til vores websteder.

Vi opdeler de cookies, vi bruger, i tre kategorier:

Cookietype Beskrivelse af, hvordan vi bruger denne cookietype Hvilke valgmuligheder har du?
Præstationscookies

Gør det sikkert at logge ind på vores websteder.

Sørger for, at du altid er logget ind, så du ikke skal logge ind flere gange for at få adgang til forskellige sider på webstederne.

Præstationscookies er nødvendige for, at vores websteder kan fungere. På nogle platforme kan du slette alle cookies, men dette kan påvirke webstedets grundlæggende funktionalitet.
Funktionelt

Bruges til at genkende dig, hvis du tidligere har besøgt webstedet, og til at huske dine indstillinger fra tidligere besøg, såsom det sprog, du har valgt.

Bruges til at spore, hvornår du køber produkter eller reserverer på websteder, der drives af vores gruppevirksomheder (f.eks. rejsereservationer på Booking.com, restaurantreservationer på OpenTable eller billeje på Rentalcars.com), så vi kan vise dine reservationer hos vores gruppevirksomheder på din kontoside.

Bruges til at forbedre vores hjemmesider og vores tilbud ved at hjælpe os med at forstå, hvordan brugere benytter webstederne og til at analysere tendenser i disse data. Vi kan f.eks. ændre brugergrænsefladen, hvis vi kan se, at et stort antal brugere har problemer med at navigere på visse sider. Vi indsamler også generelle oplysninger om, hvordan vores brugere anvender webstederne, f.eks. for at forstå, hvilke af vores websteders og tjenesters aspekter der er særligt populære, så vi kan forbedre dem i fremtiden.

Til at personliggøre din oplevelse på vores websteder, ved f.eks. at vise dig tilbud på vores websted eller i e-mails, der er mest relevante for dig baseret på dine tidligere besøg på vores websteder eller dem, der drives af vores gruppevirksomheder eller ved at rangere visse muligheder (f.eks. kun direkte fly) højere i dine søgeresultater.

Funktionscookies anvendes kun på de websteder, hvor du har givet dit samtykke til brugen af disse, hvis det er påkrævet ifølge lovgivningen.

Du kan fravælge vores brug af Google Analytics ved at downloade browsertilføjelsen her.

Annoncering (f.eks. Google DoubleClick, Google Ads, Oath og Bing Ads)

Bruges til at genkende dig, hvis du har brugt vores tjenester på en anden enhed. Vi kombinerer de oplysninger, som vi har fået fra flere enheder, for at se, om du bruger en ny enhed, så vi fortsat kan give dig en personlig oplevelse på vores websteder.

For at du kan oprette indlæg på sociale medier og andre platforme, f.eks. for at give dig adgang til en særlig side på et socialt netværk, så du kan skrive en kommentar eller ”synes godt om” indhold.

For at indsamle oplysninger til brug i annoncer på vores egne websteder og på tredjeparts-websteder, som du kan besøge. Disse oplysninger er baseret på dine indstillinger og din brug af vores hjemmesider. Du kan se flere oplysninger om vores brug af annoncecookies nedenfor.

Annoncecookies anvendes kun på de websteder, hvor du har givet dit samtykke til brugen af disse, hvis det er påkrævet ifølge lovgivningen.

Få flere oplysninger om, hvordan du annullerer dit samtykke til annoncecookies i afsnittet "Dine cookievalg" nedenfor.

Du kan fravælge vores brug af Google Analytics ved at downloade browsertilføjelsen her.

Vores annoncecookies

Vi arbejder med tredjeparter, der placerer cookies på vores websteder, så vi kan formidle deres tjenester, herunder:

  1. Målrettet annoncering. Vi arbejder med tredjeparts-annonceringsbureauer om at vise annoncer, mens du besøger vores websteder og for at tillade, at disse virksomheder kan placere og tilgå deres egne cookies på din computer under visningen af annoncer på vores websteder.

    Disse virksomheder kan benytte oplysninger, som er indsamlet ved hjælp af deres cookies (dette omfatter ikke dit navn, din adresse, din e-mailadresse eller dit telefonnummer), om dine besøg på vores websteder og andre websteder foruden oplysninger om dine køb og interesser på andre websteder, så det er muligt at vise annoncer om produkter og tjenester, der er relevante for dig.

    Vi tillader også, at visse tredjeparter (som beskrevet i vores privatlivspolitik) indsamler weblogdata fra dig (deriblandt din IP-adresse, hvis det er tilladt, og oplysninger om din browser eller dit operativsystem), når du besøger vores websteder, eller at de placerer eller genkender en unik cookie i din browser, så du får vist skræddersyede annoncer eller skræddersyet indhold. Cookies kan afspejle afidentificerede brugsdata eller andre data i forbindelse med data, som du frivilligt har indsendt til os, såsom din e-mailadresse, som vi udelukkende kan dele med tredjeparter i hashet, ikke-menneskeligt, læseligt format.
  2. Analyse/måling af annoncer. Vi anvender analysecookies som en del af vores online-annoncekampagner for at finde ud af, hvordan brugere anvender vores websteder, når de har set en online-annoncer, som kan omfatte annoncer på tredjeparters websteder. Vores websteder benytter især Google Analytics 360 Suite, herunder Google Analytics Advertising, som er tjenester til internetanalyse og analyse af annoncer fra Google, Inc., og som benytter tredjepartscookies. Vores websteder har aktiveret funktionen til anonymisering af IP-adressen, så brugerens IP-adresse forkortes af Google, hvis det er nødvendigt. Vores hjemmesider anvender også de følgende Google Analytics Advertising-funktioner: Google Remarketing, Google Segments, Google Ads Manager og Google Ads. Disse funktioner benytter tredjepartscookies til at indsamle oplysninger om vores webstedstrafik ved at spore brugere på flere websteder og i flere tidszoner og for at generere rapporter, så vi bedre kan forstå brugernes adfærd på vores websteder, og så vi kan skabe målgrupper til vores annoncer ved hjælp af denne forståelse.
  3. Remarketing-pixeltags. Vi kan desuden dele oplysninger om besøgende på vores websteder med tredjeparts-annoncebureauer med henblik på at administrere og målrette annoncer og til markedsanalyse på vores websteder og andre websteder. Til dette formål kan vi og vores tredjeparts-annoncebureauer placere pixeltags (også kaldet klare gif’er) på nogle af de sider, som du besøger på vores websteder. Vi bruger disse oplysninger, som er indsamlet med disse pixeltags, til at vise relevante annoncer, når du besøger andre websteder på internettet. Disse annoncer kan være baseret på dine interesser, f.eks. på grundlag af specifikke søgninger, som du har foretaget på vores websteder under tidligere browsinger.
  4. Andre cookies: Vores partnere, som leverer visse funktioner på vores websteder eller viser annoncer baseret på din browsingaktivitet, bruger også et lokalt lager, såsom HTML5, til at indsamle og gemme indholdsoplysninger og indstillinger. Bemærk: Flere webbrowsere har deres egne administrationsværktøjer til at fjerne det lokale HTML5-lager.


Mobilenheder, anonyme enhedsidentifikatorer og hashede id’er. Vi og/eller tredjeparter, som vi har hyret, kan indsamle og gemme en unik identifikator, der passer til din mobilenhed, for at levere skræddersyede annoncer eller skræddersyet indhold, mens du bruger applikationer eller surfer på internettet, eller til at identificere dig på en unik måde på tværs af andre enheder eller browsere. For at skræddersy disse annoncer eller dette indhold kan vi eller en tredjepart indsamle afidentificerede brugsdata eller andre data om dig, som du enten frivilligt giver os, f.eks. din e-mailadresse, eller som vi passivt har indsamlet fra dig, såsom din enhedsidentifikator eller IP-adresse, hvis det er tilladt. Men hvis vi deler din e-mailadresse, deler vi den udelukkende i et hashet, ikke-menneskeligt, læseligt format.

Dine cookievalg

Vi giver dig mulighed for at vælge, om der skal bruges cookies som beskrevet i denne politik.

Når du først besøger vores websted, får du mulighed for at give dit samtykke til de annonce- og funktionscookies, som vi bruger (hvis det er lovpligtigt), eller til at afvise at give samtykke til vores brug af disse cookies ved at klikke på [X] i erklæringen.

Browsere. De fleste browsere accepterer cookies som standard. Du kan ændre indstillingerne, så din browser afviser visse cookies eller underretter dig, før disse cookies accepteres. Gør dette ved at følge anvisningerne i den browser, der normalt findes under ”Hjælp”, ”Værktøjer” eller ”Rediger”. Nogle tredjeparter giver også mulighed for at afvise deres cookies direkte ved at klikke på et fravalgslink, og vi har forsøgt at angive, hvor det er muligt, i ovenstående tabel.

Du kan også få flere oplysninger om cookies, herunder hvordan man ser, hvilke cookies der er anbragt på din enhed, og hvordan man administrerer og sletter dem, på www.allaboutcookies.org og www.youronlinechoices.eu.

Mobilenheder. Hvis du ikke længere vil se interessebaserede annoncer i dine mobile applikationer, kan du få flere oplysninger i din enheds operativsystemindstillinger og ved at følge nedenstående anvisninger.

  1. iOS-brugere: Du kan benytte indstillingen ”Begræns annoncesporing” ved at følge Apples anvisninger her: Apple Support Center
  2. Android-brugere: Du kan benytte indstillingen ”Fravælg interessebaseret annoncering” ved at følge Googles anvisninger her: Hjælp til Google Play
  3. Du kan også downloade DAA AppChoices-mobilappen og bruge den til at administrere teknologi til administration af adfærdsbaseret annoncering online.


Hvis du ikke længere vil se interessebaserede annoncer i din mobilenheds browser, kan du følge vejledningen til de forskellige browsere ovenfor.

Spor mig ikke-signaler. Vi anvender ikke på nuværende tidspunkt teknologi, der genkender ”spor mig ikke”-signaler fra din browser.

Husk på, at uden cookies har du måske ikke adgang til visse funktioner på vores websteder, herunder adgang til din profil/konto og personligt indhold. Det kan også få betydning for dine fremtidige besøg på visse websteder, hvis du fjerner alle cookies fra din computer, fordi det f.eks. kan være nødvendigt, at du indtaster dit brugernavn, når du vender tilbage til det pågældende websted. Bemærk: Selvom du benytter nogle af de valgmuligheder, der er beskrevet ovenfor, vil du stadig se annoncer, men de er ikke baseret på oplysninger, der er indsamlet ved hjælp af disse sporingsteknologier, og de er derfor ikke nødvendigvis relevante for dine interesser.

Privatlivspolitik. Gennemse vores privatlivspolitik, og få yderligere oplysninger om, hvordan vi indsamler, bruger og offentliggør oplysninger i forbindelse med vores websteder, herunder personoplysninger, der er indsamlet ved hjælp af cookies.

Kontakt. Hvis du har spørgsmål angående vores brug af cookies, kan du benytte vores feedback-formular.

Glemt adgangskoden?

Indtast e-mailadresssen, der er tilknyttet din konto. Så sender vi dig en e-mail med et link til at nulstille din adgangskode.

Annuller